SEMINÁŘ VEDOUCÍCH VČELAŘSKÝCH KROUŽKŮ V NASAVRKÁCH

24.10.2010 21:45

Od pátku 22. do neděle 24. října se ve Včelařské škole v Nasavrkách konal další seminář veoucích včelařských kroužků z celé republiky. Zúčastnilo se ho více než 100 vedoucích, mezi nimi i př. A. Erben a O.Suchoradský z naší organizace. V bohatém programu zaujalo dopoledne věnované včelímu vosku, v podání ing. Dalibora Titěry z Výzkumného ústavu včelařského v Dole, prezentace odlévání svíček do forem slovenského včelaře Mariána Mečiara z Jastrabé u Kremnice. Další den byl věnován zkušenostem s vedením kroužků na školách, kde jsme dostali dvě hodiny času, abxychom účastnímům prezentovali způsoby práce našich dvou kroužků z Kopidlna a Běchar. Máme pocit, že posluchače zaujal zvláště Pracovní listy, které používáme k výuce, ale i další způsoby práce, které s dětmi během roku organizujeme. K našemu vystoupení proběhla víc než hodinová debata.

 Poslední den jsme vyslechli mnoho informací od členů komise mládeže při ČVS a výhledu na posun práce s mládeří po blížícím se IX. sjezdu včelařů. Další podobné setkání proběhne v Nasavrkách počátkem ledna.

—————

Zpět


Kontakt

Šárka Lojdová, předseda spolku

Hilmarova 86, 507 32 Kopidlno

728 180 070


Anketa

Jaký byl pro vás letošní včelařský rok?

nadprůměrný
88%
785

průměrný
7%
59

podprůměrný
5%
47

Celkový počet hlasů: 891



Nová rubrika

MOR VČELÍHO PLODU V NAŠÍ ORGANIZACI

18.04.2010 17:09
Tak je to tady. Palice dopadla i na naše včelaře. Na tomto místě budeme zveřejňovat pokyny a postupy k řešení situace s morem včelího plodu, který byl diagnostikován u některých našich včelařů. Týden od 12.  do 18. dubna       V pondělí přišla zpráva z veteriny, že se...

—————