VYLÉČENO

12.12.2010 17:40

Počasí sice nebylo ideální, ale dovolilo provést nutné třetí léčení proti varroáze aerosolem. Bylo to hodně náročné a na poslední chvíli, ale podařilo se. Hlavní dík patří našemu zdravotníku, příteli Jirkovi Kodetovi, který po celý výkend jezdil po našich včelařích a s velkým osobním nasazením dokázal tento náročný úkol zajistit. Nutno přiznat, že mu tentokrát pomohla dobře fungující technika, ale i to je jeho zodpovědnost, kterou v plné míře naplnil. Pochválit musíme i jednotlivé včelaře, kteří zvládli týdenní odklad a byli mu nápomocni podle svých fyzických sil, k napúlnění tohoto náročného úkolu.

  Nyní jenom opakujeme, že je třeba nejdéle do 3 dnů řádně vyčistit podložky, vrátit je do úlů a nejdéle 15. ledna 2011  z nich odebrat spadlou měl, dát ji do tubusů,  které jste dostli na členské schůzi a nejdéle 18. ledna předat tubus svému důvěrníkovi. Pak vyčkáme zprávy veterinární správy, jak jsme dopadli. Včelaři z ohniska zasažení morem mají dvojí očekávání. Nejen vyšetření na varroázu, ale i na mor. Bude to letos hodně napínavé. Ale prvý krok k takové prověrce jsme zvláídli a poděkujme přírodě, že k nám byla milosrdná a naplnění léčení nám umožnila!

—————

Zpět


Kontakt

Šárka Lojdová, předseda spolku

Hilmarova 86, 507 32 Kopidlno

728 180 070


Anketa

Jaký byl pro vás letošní včelařský rok?

nadprůměrný
88%
785

průměrný
7%
59

podprůměrný
5%
47

Celkový počet hlasů: 891



Nová rubrika

MOR VČELÍHO PLODU V NAŠÍ ORGANIZACI

18.04.2010 17:09
Tak je to tady. Palice dopadla i na naše včelaře. Na tomto místě budeme zveřejňovat pokyny a postupy k řešení situace s morem včelího plodu, který byl diagnostikován u některých našich včelařů. Týden od 12.  do 18. dubna       V pondělí přišla zpráva z veteriny, že se...

—————