MEDOJEDI 2010 - Praha od 28. do 31. října 2010

01.11.2010 14:59

Podzimní prázdniny se staly příležitostí pro mladé včelaře z celé republiky.  V Praze pro ně Včelaříci (včelařský kroužek z Vyšehradu, vedený panem Jiřím Cafourkem) připravili mezinárodní setkání MEDOJEDI. Náš kroužek pozvání využil a 5 členů kroužku s vedoucím O.Suchoradským a maminkou Vl. Víchovou strávilo 4 nádherné dny v Praze. Nejen počasím, ale hlavně programem, který zde byl pro účastníky připraven.

Již prvý den byl nabytý událostmi. Odpoledne po příjezdu se konala poznávací včelařsko-historická hra po areálu Vyšehradu. Večer se uskutečnilo slavnostní zahájení a noční  "bubnování" v tělocvičně Jedličkova ústavu. Druhý den dopoledne se uskutečnila exkurze do Výzkumného ústavu včelařského v Dole u Linčice .- Vltavou, kde se nám celé dopoledne obětavě věnovali jeho pracovníci. Odpoledne jsme se přesunuli do Prahy, do Botanické zahrady se skleníkem FATA MORGÁNA a velkou poznávací soutěží. Večere dominovala vyjížďka lodí po Vltavě s nezapomenutelnými pohledy na reflektory nasvícenou Prahu a s diskotékou pro tancechtivé účastníky. V sobotu dopoledne následovala další exkurze,  tentokrát do studií České televize na Kavčích horách. Odpoledne přišla pěší prohlídka Prahy od Hradu až po Václavák. Večer setkání zakončilo závěrečné hodnocení, Ohnivé představení na nádvoříJedličkova ústavu a noční prohlídka včelnice kroužku mladých Včelaříků na Vyšehradě. Setkání provázela skvělá organizace, vynikající ubytování (spali jsme a snídali v luxusním hotelu Holiday Inn) a dobré stravování v jídelně Jedličkova úřadu. To vše zcela zdarma, protože vše zaplatili sponzoři, které sehnal hlavní organizátor pan Jiří Cafourek a jeho sehraná skupina pomocníků a organizátorů.

     Fotografie z bohaté akce si můžete prohlédnout na adrese: https://picasaweb.google.com/oldichs/Medojedi2010?feat=directlink

Uspěli jsme i ve vložených soutěžích. Vlasta Víchová byla mezi více než 70 účastníky 3. v botanické soutěži.  V poznávací hře z oblasti včelařství a historie na Vyšehradě byla Kristýna Košková členkou vítězné skupiny ( další účastníky byli Pavel Dostalík z Nového Města pod Smrkem, Petr Lstibůrek z OStrožské Nové Vsi a Karla Pražská z České Lípy). Kristýna si  přivezla do Kopidla keramický pohár pro vítěze soutěže. Po celou dobu pobytu jsme měli i svoji vlastní soutěž aktivity, ve které zvítězili sourozenci Jarda před sestrou Vlastou Víchovou a Kristýnou Koškovou.

Všem našim reprezentantům  patří uznání, protože absolovali program v celém rozsahu, byli aktivní a v mezích možností  i ukáznění.  Medojedi v Praze byla rozhodně největší akce, které jsme se v historii našeho kroužku zúčastnili.

—————

Zpět


Kontakt

Šárka Lojdová, předseda spolku

Hilmarova 86, 507 32 Kopidlno

728 180 070


Anketa

Jaký byl pro vás letošní včelařský rok?

nadprůměrný
88%
785

průměrný
7%
59

podprůměrný
5%
47

Celkový počet hlasů: 891



Nová rubrika

MOR VČELÍHO PLODU V NAŠÍ ORGANIZACI

18.04.2010 17:09
Tak je to tady. Palice dopadla i na naše včelaře. Na tomto místě budeme zveřejňovat pokyny a postupy k řešení situace s morem včelího plodu, který byl diagnostikován u některých našich včelařů. Týden od 12.  do 18. dubna       V pondělí přišla zpráva z veteriny, že se...

—————