VÝSLEDKY ROZBORU MĚLI

04.03.2013 10:33

Zde si můžete prohlédnout výsledky rozboru měli, provedený VÚ Včelařského v Dole. Výsledky nejsou pro naše včely nijak příznivé. Zatím platí, že  v těch vzorcích, kde byli více než 3 roztoči, je třeba provést do konce března přeléčení - nátětem  MAVRIKEM a vykouření paskami VARIDOLU. Návod na MAVRIK najdete na stránkách výzkumného ústavu, nebo si ho přečíst ZDE. Počítejte s tím, že Krajská veterinární správa zpřísní metodiku VÚV a nařídí přeléčení i u ostatních včelařů. Rozhodne se o tom na plénu OO ČSV, které se bude konat 16.března v Mlázovicích. O výsledku a rozhodnutí Vám dáme vědět na tomto našem webu.

Na výroční schůzi jsme odsouhlasili léčení GABONEM v srpnu tohoto roku. Čekáme, zda se na plénu rozhodne léčení v celém okrese. Jak nám sdělil e-mailem př. V.Dlab, záleží na hlasování ostatních organizací okresu. V posledních letech byla k takovému aktu vždy menšina a poslední 3 roky se celoplošně neléčilo.Záleží na tom, jaká bude situace v ostatních organizacích okresu.

A nyní odkaz na rozbory: stránka 1,

                                         stránka 2,

                                        stránka 3,

                                        stránka 4,

                                       stránka 5.

—————

Zpět


Kontakt

Šárka Lojdová, předseda spolku

Hilmarova 86, 507 32 Kopidlno

728 180 070


Anketa

Jaký byl pro vás letošní včelařský rok?

nadprůměrný
88%
785

průměrný
7%
59

podprůměrný
5%
47

Celkový počet hlasů: 891



Nová rubrika

MOR VČELÍHO PLODU V NAŠÍ ORGANIZACI

18.04.2010 17:09
Tak je to tady. Palice dopadla i na naše včelaře. Na tomto místě budeme zveřejňovat pokyny a postupy k řešení situace s morem včelího plodu, který byl diagnostikován u některých našich včelařů. Týden od 12.  do 18. dubna       V pondělí přišla zpráva z veteriny, že se...

—————